DOBRODOŠLI

Dobrodošli na strani nogometnega kluba NK Aluminij!   Preberi več 

 


1. SLOVENSKA MLADINSKA IN KADETSKA LIGA
NOGOMETNA ŠOLA    

 


ZADNJE NOVICE
ARHIV NOVIC    

 

Aluminij : Rudar, 0 : 3


Zaključil se je 7. krog Prve lige Telekom Slovenije, po katerem si Aluminij deli število točk lestvice z Nogometnim klubom Celje (7).


V nedeljo so Kidričani na domačem igrišču doživeli poraz proti ekipi Rudarja z rezultatom 0 : 3. Zelo razpoložen je bil John Mary z dvema zadetkoma v 37. in 47. minuti ter Lotrič v 52. minuti.

Sledi teden premora v prvoligaškem tekmovanju, naslednja tekma pa se bo odvila 10. 9., ko se bo Aluminij pomeril z Domžalami.

V spodnjem videu si lahko ogledate poudarke včerajšnje tekme in izjavo obeh trenerjev.

Ponedeljek, 29. Avgust 2016


 

Intervju z Bojanom Špehonjo, trenerjem SNPortalove enajsterice 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije


V tokratni 'najenajsterici' mesto trenerja zaseda strateg ekipe NK Aluminij Bojan Špehonja. V elitni izbor so se uvrstili še trije naši igralci: Luka Janžekovič, Josip Zeba in Matic Vrbanec.


Objavljamo intervjuju s Špehonjo, v katerem je z nami delil mnenje o nedeljski zmagi, nam opisal njegovo trenersko kariero v Aluminiju, poudaril pomembnost nogometne šole kluba in pohvalil svoje varovance.


G. Špehonja, izvoljeni ste za trenerja enajsterice 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije po izboru športnih novinarjev in komentatorjev  SN portala. Očitno je tekma v Mariboru v slovenski nogometni javnosti pustila močan pečat. Kako vi, kot trener ekipe NK Aluminij, spremljate to zmago?

Še enkrat moram povedati, da so za to zmago najbolj zaslužni igralci. Igrajo oni in ne jaz. Vedeli pa smo, kaj hočemo, kako se moramo proti Mariboru postaviti in to nam je uspelo. Fantom res vse čestitke za zmago.

Z NK Aluminij ste kot trener že približno 20 let. Tu ste verjetno doživeli veliko različnih trenerskih situacij.

V Aluminiju sem treniral kadete in nato mladince, s katerimi smo prišli v prvo ligo, kjer smo tudi dvakrat igrali finale Slovenskega pokala. V sezoni 2005/2006, ko smo premagali Gorico, smo tudi dosegli naziv pokalnega prvaka Slovenije. S člansko ekipo smo se prebili iz tretje v drugo ligo in tam držali trdno mesto. Za kratek čas enega leta sem bil tudi v Dravi in se nato vrnil v Aluminij, moj matični klub.

Imate izkušnje s treningom mlajših selekcij, nam lahko poveste kako na njih vpliva klubska članska selekcija? So njihov vzor?

Mladim igralcem je prvo moštvo kluba vzor. Njihov uspeh ali neuspeh in njihovo vedenje nanje posledično vpliva, v negativnem ali pozitivnem smislu. Lep primer odnosa so naši mladi nogometaši Aluminija, ki so nas v ponedeljek pričakali na domačem igrišču, in nam namenili aplavz za zmago nad Mariborom. To je neka zelo pozitivna stvar.

Kakšna je usmeritev dela z nogometaši v NK Aluminij? Se je ta čez leta spremenila, ali ostaja ista?

Po mojem mnenju ima Aluminij zelo dobro šolo, dobre trenerje. Delamo na tem, da poskušamo naše mlade igralce, kolikor je to le mogoče, usmeriti v naše prvo moštvo. Upam in si želim, da nam bo to tudi letos v čim večji meri uspelo.

Kaj so po vašem mnenju igralci ekipe Aluminija pridobili z zmago nad Mariborom?

Samozavest je pozitivna, vendar s previdnostjo. Tukaj lahko vsak premaga vsakega. Rudar Velenje je prejšnje kolo ostal doma brez točk, pred tem pa je premagal Olimpijo. Vsaka tekma je lahko priložnost za zmago za obe ekipi. Je pa tekma z Mariborom za nas smernica kako naj bi igrali, kakšen naj bi bil naš pristop in način igranja. Prav to pa nam je omogočil pozitiven rezultat tekme. Kajti način igranja se lahko hitro spremeni, če si v zaostanku in nek rezultat loviš.

G. Špehonja, čestitke za izbor v naj enajsterico 6. kroga ter za vztrajno in dolgotrajno delo v trenerstvu nogometnih potencialov. Veliko uspeha tudi v prihodnje.

Najlepša hvala. Se vidimo v nedeljo, v Kidričevem, ko bomo igrali z Rudarjem.  


M.O.


Sreda, 24. Avgust 2016


 

Obiščite našo Facebook stran

S klikom na fotografijo boste obiskali našo Facebook stran, kjer je dostopnih več aktualnih informacij o aktivnostih članske selekcije in mlajših selekcij kluba.


Vabljeni k ogledu in komentiranju!


Petek, 19. Avgust 2016
ZADNJI VIDEO
ARHIV VIDEOV  

 
LESTVICA Prve lige Telekom Slovenije
Mesto KlubTočke
1.Gorica15
2.Olimpija13
3.Koper12
4.Maribor11
5.Domžale11
6.Rudar10
7.Krško
9
8.Aluminij7
9.Celje7
10.Radomlje3

GENERALNI
SPONZOR


SPONZORJI

Vse pravice pridržane © 2015 NK Aluminij