“PRAZNIK NOGOMETA”

Včerajšnjo nedeljo si ne bomo zapomnili samo po sončnem vremenu (po dolgem času), ampak predvsem po prazniku nogometa, ki se je odvil v našem športnem parku. Kadeti in mladinci so gostili močni ekipi iz sosednjega Maribora, ki so seveda veljali (samo za nekatere) za favorite. Čudovit ambient glavnega igrišča, ki je bilo odlično pripravljeno za igro, veliko število gledalcev (preko 250), ter ekipi z vrha lestvic, so napovedovali odlične nogometne predstave, in res je bilo tako. Najprej so na igrišče stopili kadeti. Naši fantje so si že v uvodnih minutah priigrali dve lepi priložnosti, toda prvi so zadeli gostje in to kar dvakrat. Zaostanek dveh golov pa naših fantov ni zmedel. Naredili so to kar naredijo samo “veliki”, in do konca prvega polčasa izničili prednost gostov, rezultat ob polčasu je bil 2:2. Drugi polčas je prinesel izredno lep nogomet v katerem so glavno besedo imeli naši igralci. Ustvarili so si številne priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. Dve minuti pred koncem so gostje z izredno lepim zadetkom povedli in zmaga je odšla v Maribor. (2:3). Naj ne zveni preveč navijaško toda res moram zapisati, da si gostje te zmage niso zaslužili, jih je pa, za razliko od nas, spremljala sreča, ki pa je v športu vedno malo potrebna. Ampak nič zato, tudi nam je že včasih pomagala do ugodnega rezultata. Enkrat jo imaš, drugič pač ne, je pa pomembnejše dejstvo, ki pa z srečo nima nič, to pa je odlična igra naših in ta obeta.

Mladinci so zaključek kadetske tekme spremljali s strani kjer so se ogrevali in pripravljali na svoj nastop. Videli so nesrečen poraz svojih mlajših kolegov in kot eden so stopili na igrišče odločeni, da se maščujejo in pokažejo gostom, kdo je gospodar v športnem parku v Kidričevem. Niso se ustavili vseh 90 minut, niti takrat ko so že vodili 4:0, kar pa je bil tudi končni rezultat. Gostujoči trener Damjan Gajser in njegovi varovanci so občutili premoč naše ekipe v vseh elementih nogometne igre, in prav je, da smo jim že mi pokazali kako se igra “evropski” nogomet, da ne bodo presenečeni ko bodo igrali v Angliji ali Nemčiji.

Že v soboto so nas z zmago v gosteh razveselili st. dečki U-15, ki so iz Veržeja prinesli vse tri točke in nam dokazali, da so bili uvodni spodrsljaji samo splet neugodnih okoliščin.

Žal pa moram tokrat malce skritizirat našo člansko ekipo, ki pa si je privoščila spodrsljaj (beri poraz), pri zadnje-uvrščenem Šenčurju. Pravijo,  da se poraz od poraza razlikuje, in ta je eden od tistih, ko lahko zapišem, da nisi storil nič, da do njega ne bi prišlo. Popravni izpit bo prihodnjo nedeljo, ko nam v goste prihaja, prav tako “ranjena” ekipa ANKARAN HRVATINI. Tekma se bo pričela ob 16:30 uri.

Tekst: TONI PERNAT, sekretar NK ALUMINIJ

VABILO K OGLEDU

********************

6.krog 1.lige U-15 VZHOD

ALUMINIJ : NŠ DRAVA

SOBOTA, 06.09.2014 ob 11:10 uri

Športni park NK ALUMINIJ v Kidričevem

********************

7.krog 1.SKL/SML

VOC CELJE : ALUMINIJ

SOBOTA, 06.09.2014

ob 16:00 uri – kadeti

ob 18:00 uri – mladina

Igrišče z umetno travo OLIMP v Celju

********************

5.krog 2.SNL

ALUMINIJ : ANKARAN HRVATINI

NEDELJA, 07.09.2014 ob 16:30 uri

Športni park NK ALUMINIJ v Kidričevem

********************

 

 

http://www.nzs.si/tekmovanja/2-snl/razpored-in-rezultati

Razpored pokalnega tekmovanja na povezavi:

http://www.nzs.si/tekmovanja/pokal-slovenije

 

 

 

Razpored treningov za tekoči teden – glej rubriko “AKTUALNO” .

 

O  B  V  E  S  T  I  L  A :

VPIS V NOGOMETNO ŠOLO – Poglej v rubriko “NOGOMETNA ŠOLA”