URADEN ZAKLJUČEK JESENSKEGA DELA TEKMOVALNE SEZONE 2014/2015

Včeraj, torej v nedeljo, 23.11.2014, smo odigrali zadnjo uradno tekmo jesenskega dela tekmovalne sezone 2014/2015, kar pa ne pomeni, da gremo sedaj “na dopust”. Treningi potekajo normalno naprej, sicer z nekoliko manjšo intenziviteto, pa vendar. Starejši dečki, kadeti, mladinci in pa seveda člani bodo polno aktivni vse do 12.12.2014. Trenirali bodo na zunanjih površinah športnega parka v Kidričevem, pretežno na umetni travi, če pa nam bo vreme šlo na roko pa tudi na naravni travi, pa tudi nekaj prijateljskih tekem je še v planu. Snega, upam, še ne bo, če pa že, bomo seveda pristopili k opravljanju zimskega dela, torej pluženju. Kakor koli že, naši fantje bodo imeli zagotovljene vse pogoje za redno delo. Mladi igralci od šestega pa do štirinajstega leta, svoje aktivnosti izvajajo v zaprtih prostorih. Največ terminov imamo v večnamenski športni dvorani v Kidričevem, štiri termine imamo v Lovrencu (za najmlajše) in enega v telovadnici OŠ Cirkovce. To nam v tem trenutku zadostuje, če pa bi vreme res pokazalo prave “zimske zobe”, pa bi nam kak termin več v Kidričevem še kako prav prišel. Pri mladih treningi potekajo praktično do konca leta, saj je med tem še kar nekaj sodelovanj na turnirjih.

In kakšen je bil jesenski del tekmovalne sezone 2014/2015.

Odgovor je kratek, jasen in nedvoumen: “ODLIČEN”! Za  to so poskrbeli prav vsi aktivni člani našega kluba, ne glede ali gre za tekmovanja pod okriljem  NZS ali pod okriljem MNZ Ptuj. Ne bom opisoval lestvic, uvrstitev, golov, vse to je možno videti na spletnih straneh NZS in spletnih straneh MNZ Ptuj, še enkrat pa želim vsem igralcem in trenerjem izreči resnični “HVALA ZA ODLIČNO OPRAVLJENO DELO”.

Zahvala pa gre tudi Vam, spoštovani starši, dedki, babice in drugi, ki naše igralce vestno vsak dan vozite na treninge in tekme, se s tem odpovedujete svojemu prostemu času, nenazadnje pa vse to tudi nekaj stane. Morda je kdo kdaj pomislil da treniramo preveč, da je tekem in turnirjev preveč, da bi lahko enostavno bilo manj aktivnosti, toda žal to ne gre. Če želimo biti “v igri” kot radi rečemo, če želimo biti konkurenčni drugim nogometnim sredinam in nenazadnje, če želimo biti tudi tekmovalno uspešni in zadržati nivoje tekmovanj v katerih nastopamo, moramo delati najmanj toliko kot doslej ali celo več. Nogometna šola NK ALUMINIJ se tudi uradno uvršča v sam vrh nogometnih šol v Sloveniji, tako po organiziranosti in strokovnosti, kakor tudi po tekmovalnih uspehih. V naših vrstah so in še vedno rastejo številni reprezentanti v vseh starostnih selekcijah, kar priča o strokovnosti naših trenerjev skozi številne generacije. Sodelovanje z našo krovno organizacijo, t.j. Nogometno zvezo Slovenije še nikoli ni bilo na tako visokem nivoju kot je sedaj, o tem govorijo številne pohvale s strani vodstva tekmovanja in celotnega tekmovalnega sektorja, največje zadovoljstvo in priznanje pa zagotovo vsako leto (zagotovo pa zadnjih osem let) prihaja s strani strokovnjakov licenčnega oddelka NZS, ki ocenjujejo delo vseh nas na finančnem, športnem, infrastrukturnem, pravnem in kadrovskem področju in to po evropskih kriterijih. Naši predhodniki so opravili zelo dobro svoje delo in nam prepustili odlično zapuščino, na nas pa je, da to ohranjamo, oplemenitimo in priredimo današnjemu času, današnjim potrebam in zahtevam in današnjim normativom, ki pa so precej precej višji kot so bili včasih. Žal nekateri tega ne razumejo in v vsem dobrem vidijo samo slabo. Takšnim ne bom namenjal pozornosti ker se sami izločajo in čez čas jih ne bo več. Če pa sem že ravno pri tem,  naj vas spomnim, da je vodja NŠ, Mladen Dabanovič uvedel sestanke s s starši naših igralcev (po selekcijah). Nekaj teh sestankov je že bilo opravljenih, drugi še bodo v pričetku naslednjega leta, lahko pa že potrdimo da je to zelo dobra odločitev, ki je eden od nadaljnih korakov k zbližanju mišljenj in stališč staršev, strokovnega kadra in vodstva kluba, ne pozabite pa, da lahko vodjo NŠ, Mladena Dabanoviča kadarkoli tudi osebno pokličete (041-518-141) in se individualno pogovorite o vseh zadevah znotraj nogometne šole, lahko pa mu vaše želje, pripombe, pričakovanja ali predloge tudi napišete na njegov e-mail mladen.dabanovic@hotmail.com. Tudi sam, kot dolgoletni sekretar kluba, sem vam za vse informacije, pomoč, pogovor ali kar koli drugega, na razpolago 24 ur dnevno, tako je bilo in tako bo tudi ostalo. Vedno sem dosegljiv na tel. 051-310-626 ali na klubski e-mail nkaluminij@telemch.net, lahko pa preko mojega osebnega e-maila toni.pernat62@gmail.com.

Današnji prispevek zaključujem z ugotovitvijo, da je, zaradi odličnega dela vseh nas, zaradi odličnih tekmovalnih rezultatov, zaradi odličnih staršev naših igralcev, zaradi vseh sponzorjev in donatorjev, nogometna družina NK ALUMINIJ, danes ŠE BOLJŠA in ŠE MOĆNEJŠA.

Storili bomo vse, DA TAKO TUDI OSTANE.

Sekretar NK ALUMINIJ: TONI PERNAT

 

 

 

http://www.nzs.si/tekmovanja/2-snl/razpored-in-rezultati

Razpored pokalnega tekmovanja na povezavi:

http://www.nzs.si/tekmovanja/pokal-slovenije

 

 

 

Razpored treningov za tekoči teden – glej rubriko “AKTUALNO” .

 

O  B  V  E  S  T  I  L  A :

VPIS V NOGOMETNO ŠOLO – Poglej v rubriko “NOGOMETNA ŠOLA”